Mogelijkheden op het gebied van financiering en subsidie

Er zijn een aantal aspecten om bij stil te staan voordat u van start gaat met het schoonmaken, renoveren of vervangen van een dak. In veel gevallen moet er hiervoor een vergunning bij de gemeente worden aangevraagd. Daarnaast is het mogelijk om subsidie aan te vragen, zolang het vernieuwde dak een lagere energierekening oplevert. Bij beide onderdelen kunnen we u ondersteunen.


Vergunningen dakrenovatie aanvragen

Voordat we kunnen beginnen met het renoveren of vervangen van een dak moet er een vergunning bij de gemeente aangevraagd worden. Het is mogelijk om dit zelf te doen maar daar komt het nodige papierwerk bij kijken. Wij hebben al vaker met dit bijltje gehakt. Schakel ons daarom in om de nodige vergunningen voor uw dak aan te vragen zodat we zo snel mogelijk van start kunnen.

SEEH Subsidie voor dakonderhoud

De Subsidie energiebesparing eigen huisSEEH kan ingezet worden om een deel van de kosten voor het dak onderhoud te vergoeden. Het dak onderhouden, renoveren of zelfs vervangen op een moderne manier zorgt ervoor dat er energie bespaard wordt. Omdat de overheid energiebesparende maatregelen voor eigenaar en bewoner wil stimuleren is de SEEH subsidie beschikbaar gesteld. Wij helpen u met het papierwerk dat erbij komt kijken om de aanvraag af te ronden.

Gebruik de handige rekentool

Wilt u van tevoren weten waar u aan toe bent? Gebruik dan onze handige rekentool om vooraf in te schatten hoeveel het renoveren of vervangen van een dak mogelijk gaat kosten. Wilt u een exacte offerte of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met ons professionele team van dak experts.

Persoonlijke Lening Vragen?
Wij hebben de antwoorden!

De Persoonlijke Lening is geschikt voor:

klanten die op zoek zijn naar zekerheid: een vaste looptijd en een vaste rente.

klanten die minimaal 21 en maximaal 73 jaar oud zijn.

klanten die een vast leendoel hebben.

Voordelen Persoonlijke Lening

Met de Persoonlijke Lening leent u tegen een vaste rente voor een vaste looptijd. U weet precies welk bedrag u leent, welk maandbedrag u betaalt en wanneer de lening is afgelost. Extra vervroegd aflossen is boetevrij. Lekker duidelijk en helder, zonder verrassingen.

De looptijden van onze persoonlijke leningen variëren tussen de 6 en 180 maanden. Leningen met een looptijd vanaf 120 tot en met 180 maanden kunt u alleen afsluiten na een gedegen advies van uw financieel adviseur. Daarnaast geldt voor looptijden vanaf 120 tot en met 180 maanden dat deze enkel beschikbaar zijn voor de doelen woningverbetering en het herfinancieren van bestaande leningen of een restschuld.

Kenmerken Persoonlijke Lening

De hoogte van het leenbedrag. Wij lenen bedragen uit tussen € 10.000 en € 75.000. Hoeveel u bij ons kunt lenen, hangt af van uw persoonlijke situatie.

Het maandbedrag (opgebouwd uit aflossing en rente).

De looptijd van de lening. U moet de Persoonlijke Lening helemaal terugbetalen voordat u 74 jaar wordt.

Wilt u extra lenen of extra aflossen?

Wilt u tijdens de looptijd van uw Persoonlijke Lening extra geld lenen? Dat kan niet met een Persoonlijke Lening. Bedragen die u hebt afgelost, kunt u niet opnieuw lenen. Extra terugbetalen kan wel en is kosteloos.

De Persoonlijke Lening aflossen

De Persoonlijke Lening terugbetalen gaat op een duidelijke manier:

Iedere maand betaalt u een vast bedrag aan ons. Met dit bedrag lost u een deel af en betaalt u de rente voor de lening.

U spreekt van tevoren met ons af hoeveel u ons per maand betaalt en voor hoe lang. U betaalt de lening binnen minimaal zes maanden en maximaal tien jaar terug.

Rente Persoonlijke Lening

Een Persoonlijke Lening is een lening en dus betaalt u rente. Het rentepercentage staat voor de hele looptijd vast. Ook lost u af om de lening terug te kunnen betalen.

De hoogte van het maandbedrag van een Persoonlijke Lening hangt af van drie zaken. De kosten van de lening worden bepaald door:

Het bedrag dat u leent.

Het voor u geldende (vaste) rentetarief.

Het aantal maanden waarin u terugbetaalt.

Als u kiest voor een Persoonlijke Lening, dan kiest u voor een vaste rente. Deze rente blijft gedurende de hele looptijd gelijk. U weet van tevoren dus precies wat de kosten voor deze lening zijn. De Persoonlijke Lening biedt hierdoor veel duidelijkheid en zekerheid.

Beter Wonen Financiering

Hebt u een eigen woning? Of gaat u een tweede woning kopen? En hebt u plannen om de woning helemaal naar uw zin te maken, maar ontbreekt het geld? Denk dan eens aan de Beter Wonen Financiering voor bestedingsdoelen met een lange levensduur. De Beter Wonen Financiering is een persoonlijke lening met een lage maandtermijn, een vaste rente en een looptijd van maximaal 15 jaar.

De lening moet vóór uw 74ste afgelost zijn. Het volledige geleende bedrag moet u besteden aan het verbouwen van uw eigen woning Gebruikt u de financiering voor de verbouwing van uw eigen woning? Dan is de rente onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar.

De Beter Wonen Financiering is geschikt voor u:

Als u een eigen woning hebt of bezig bent met de aankoop van een eigen woning.

Als u geld wilt lenen dat u alleen gaat gebruiken voor een verbouwing van uw (toekomstige) woning. Hiervoor tekent u een verklaring bestedingsdoel.

Als u de zekerheid wilt van een lening met een vaste rente gedurende de hele looptijd.

Als u tussen de 21 en 63 jaar oud bent.

De Beter Wonen Financiering is minder geschikt voor u:

Als u regelmatig extra geld nodig hebt.

Als u de lening in korte tijd wilt aflossen.

Als u jonger bent dan 21 of ouder dan 63 jaar.

Voordelen Beter Wonen Financiering

Met de Beter Wonen Financiering leent u een vast bedrag. Vooraf spreken we af in hoeveel tijd u de lening volledig terugbetaalt. Dat kan tussen de 10 en 15 jaar zijn. Over het bedrag dat u leent, betaalt u een vaste rente. U weet dus precies welk bedrag u leent, welk maandbedrag u betaalt en wanneer de lening is afgelost. Lekker duidelijk en helder, zonder verrassingen.

Gebruikt u het geld voor woningverbetering? Dan kunt u onder bepaalde voorwaarden de rente van de Beter Wonen Financiering aftrekken van de belasting. Vraagt hierover advies aan uw financieel adviseur of kijk op www.belastingdienst.nl voor meer informatie.

Zekerheid: u leent een vast bedrag en betaalt een vaste rente.

Duidelijkheid: u weet precies tot wanneer u voor de lening betaalt.

U kunt tussentijds extra aflossen, maar daaraan zijn wel kosten verbonden.

Nadelen Beter Wonen Financiering

Tussentijds kunt u extra aflossen, maar hieraan zijn wel kosten verbonden.

Wilt u tijdens de looptijd extra geld lenen? Dan kan dat niet met een Beter Wonen Financiering. Bedragen die u al afgelost hebt, kunt u met de Beter Wonen Financiering niet opnieuw opnemen. Wilt u af en toe extra geld opnemen nadat u een deel van uw lening hebt terugbetaald? Dan hebt u wellicht meer aan een Doorlopend Krediet.

U kunt geen extra geld opnemen.

Afgeloste bedragen kunt u niet opnieuw opnemen.

Kenmerken Beter Wonen Financiering

De Beter Wonen Financiering is een aflopend krediet met een looptijd van maximaal 15 jaar. Sluit u een Beter Wonen Financiering af, dan betekent dit dat u een vooraf afgesproken geldbedrag leent. Maandelijks betaalt vervolgens een vast bedrag, dat bestaat uit een deel aflossing van de lening en een deel vaste rente. Bij een Beter Wonen Financiering spreken we het volgende met elkaar af:

De hoogte van het leenbedrag. U kunt een bedrag lenen tussen € 15.000 en € 75.000. De hoogte van het bedrag waarvoor u in aanmerking komt, hangt af van uw persoonlijke situatie.

De omvang van het maandbedrag dat u betaalt (een optelsom van aflossing en rente).

De looptijd van de lening. U moet de Beter Wonen Financiering helemaal terugbetalen voordat u 74 jaar wordt.

Kijkt u voor meer informatie in de algemene voorwaarden.

Wilt u extra lenen of extra aflossen?

Wilt u tijdens de looptijd van uw Beter Wonen Financiering extra geld lenen? Dan kan dat niet met een Beter Wonen Financiering. Bedragen die u hebt afgelost, kunt u niet opnieuw opnemen. Extra aflossen kan wel, maar daaraan zijn kosten verbonden. Bekijkt u hier de algemene voorwaarden.

Wilt u gedurende de looptijd wél extra kunnen aflossen zonder extra kosten? Overweegt u dan een Doorlopend Krediet of een Persoonlijke Lening met een looptijd van maximaal 10 jaar.

De Beter Wonen Financiering terugbetalen gaat op een duidelijke manier:

Iedere maand betaalt u een vast bedrag. Hiermee lost u een deel van de lening af en betaalt u de rente.

Van tevoren spreekt u met ons af hoeveel u per maand betaalt en hoe lang u dat doet. Terugbetalen doet u binnen minimaal 121 maanden en maximaal vijftien jaar.

De Beter Wonen Financiering moet vóór u 74 jaar oud wordt helemaal afgelost zijn.

Rente Beter Wonen Financiering

Een Beter Wonen Financiering is een lening. Over het geleende bedrag betaalt u rente. Het rentepercentage staat vast voor de hele looptijd. Naast de rente betaalt u maandelijks een bedrag om de lening af te lossen.

De hoogte van het maandbedrag van een Beter Wonen Financiering hangt af van drie zaken:

het bedrag dat u leent

het voor u geldende (vaste) rentetarief

het aantal maanden waarin u terugbetaalt

Duidelijke kosten

Wanneer u kiest voor een Beter Wonen Financiering, dan kiest u voor een vaste rente. Van tevoren weet u dus precies wat de kosten voor deze lening zijn. De Beter Wonen Financiering biedt hierdoor veel duidelijkheid en zekerheid.

DakXL werd opgericht met als doel het renoveren van daken voordeliger en klantvriendelijker te maken. Vertrouwen, duurzaamheid en professionaliteit zijn onze kernwaarden.
085 87 69 133info@dakxl.nl