Subsidie mogelijkheden voor dakrenovatie: 2021

Is uw dak aan renovatie of vervanging toe? Kies er dan direct voor om uw dak goed te isoleren. Dankzij de isolatiesubsidie maatregel kunt u dan een deel van de investering terugkrijgen. Er zijn verschillende mogelijkheden om subsidie te krijgen voor uw dakrenovatie. Op deze pagina zetten we alle mogelijkheden voor u op een rijtje.

Allereerst starten we met de voorwaarden, om gebruik te maken van subsidie voor het renoveren van uw dak of het vervangen van uw dak moet u voldoen aan de door de overheid gestelde voorwaarden.

De isolatiesubsidie maatregel maakt onderdeel uit van Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing (ISDE). Deze subsidie geldt voor vijf type isolatiemaatregelen voor woningen. Om kans te maken op de subsidie moet u voldoen aan tenminste twee maatregelen en de gestelde voorwaarden.

Het subsidiebedrag dat u ontvangt is afhankelijk van de afmetingen van uw dak en het type isolatie waar u voor kiest. Hoe beter het dak geïsoleerd wordt, hoe meer subsidie u krijgt.

Deze subsidieregels gelden dit hele jaar, tot en met 31 december 2021.

Voorwaarden subsidie (dak)isolatie

  • U moet voldoen aan tenminste twee isolatiemaatregelen. Bijvoorbeeld een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op het warmtenet.
  • Het is noodzakelijk om de isolatiemaatregelen uit te voeren binnen de bestaande thermische schil.
  • Wanneer er gebruik wordt gemaakt van lokaal gespoten isolatiemateriaal zoals PIR of PUR dan dient dit te zijn aangebracht met een HFK-vrij blaasmiddel. Dit geldt voor zowel dakisolatie als vloer- of bodemisolatie en ook spouwmuurisolatie.
  • het is niet mogelijk om de renovatie zelf uit te voeren. U moet aantonen dat de isolatie is aangebracht door een erkend bouw- of installatiebedrijf.
  • De eerste isolatiesubsidie maatregel moet u maximaal 12 maanden na de uitvoering aanvragen.
  • U kunt maar 1 keer gebruik maken van de isolatiesubsidie maatregel. U mag deze maatregel dus niet vaker dan 1 keer gebruiken.

DakXL werd opgericht met als doel het renoveren van daken voordeliger en klantvriendelijker te maken. Vertrouwen, duurzaamheid en professionaliteit zijn onze kernwaarden.